Exkurze UPrint3D

Dne 22. dubna 2024 se v budově UPrint 3D na Univerzitě Palackého v Olomouci konala prezentace výsledků projektu 3D tisk, které se zúčastnili žáci třídy L3 pod vedením Mgr. Jany Skopalové společně s učiteli a žáky jiných středních škol. Tato prezentace představovala výsledky jejich práce na vytváření 3D modelů zaměřených na kulturní (řemeslné) dědictví EU v rámci České republiky. Do projektu se zapojily Střední škola pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí, Střední průmyslová škola Přerov a Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická v Olomouci.

Prezentace začala exkurzí pracoviště UPrint 3D, které sídlí ve Vědeckotechnickém parku Univerzity Palackého v Olomouci. UPrint 3D využívá nejmodernější technologie pro 3D tisk z různých materiálů, včetně kovů, termoplastů, fotopolymerů a papíru. Během návštěvy tohoto specializovaného centra se žáci seznámili s tiskárnami, technologiemi a používanými materiály.

Po exkurzi účastníci vzájemně prezentovali své vytisklé 3D modely, na kterých intenzivně pracovali během projektu. Všichni měli možnost prohlédnout si tyto modely a sdílet své poznatky a zkušenosti získané během práce na projektu 3D tisk.

Na závěr byli žáci oceněni certifikáty a dostali drobné dárky jako poděkování za jejich práci a přínos k projektu 3D tisk.

Projekt 3D tisk – třída L3
Projekt 3D tisk – třída L3
Projekt 3D tisk – třída L3