Soutěž PNEURACER

Tým žáků naší školy ve složení Botík Adam (S2), Foukal Eduard (S2), Horák Jakub (S2), Kučera Štěpán (S2), Kušík Stanislav (S2) pod vedením Ing. Jana Sukupa a Ing. Zuzany Keclíkové reprezentoval naši školu na 1. ročníku soutěže Pneuracer, která proběhla 6. 6. 2024 na na Fakultě strojního inženýrství VUT Brno.

Tato soutěž zaměřená na mladé konstruktéry přitáhla 28 soutěžních družstev, která měla za úkol navrhnout a postavit závodní autíčka poháněná stlačeným vzduchem. Cílem bylo nejen prokázat technické dovednosti účastníků, ale také podpořit inovace v oblasti ekologických pohonů.

Soutěž byla náročná a plná výzev, přičemž každý tým musel čelit nejen konstrukčním problémům, ale i taktice a strategii na trati. Naše družstvo se umístilo na 8. pozici, což je pro nás velkým úspěchem, zejména v tak silné konkurenci. Tento výsledek svědčí o tvrdé práci a odhodlání všech členů týmu, kteří se s nasazením pustili do konstrukce svého autíčka.

Soutěž PNEURACER není jen o rychlosti a vítězství, ale především o týmové spolupráci, inovacích a lásce k technice. Náš tým ze soutěže odjížděl s novými zkušenostmi a zážitky, které ho motivovaly k dalšímu zlepšování a překonávání nových výzev.

První ročník soutěže PNEURACER byl velkým úspěchem a my se už těšíme na další ročník, který jistě přinese ještě více zajímavých momentů a skvělých výkonů.

Vzhledem k dosaženým výsledkům náš tým splnil podmínku pro prominutí přijímací zkoušky z matematiky a fyziky do bakalářských studijních programů, které nabízí FSI VUT Brno.

Děkujeme soutěžícím i jejich vedení za reprezentaci školy!

https://www.fme.vutbr.cz/fakulta/aktuality/72418

Pneuracer Brno – 6. 6. 2024
Pneuracer Brno – 6. 6. 2024
Pneuracer Brno – 6. 6. 2024
Pneuracer Brno – 6. 6. 2024