Exkurze HZS – 1. ročník

Žáci 1. ročníku se ve středu 17. 5. 2023 podívali na náročnou práci hasičů u dopravních nehod a také na moderní centrální hasičskou stanici Přerov, K Moštěnici 375/9a.

Konal se zde 26. ročník regionální soutěže jednotek HZS Olomouckého kraje a HZS Zlínského kraje ve vyprošťování u dopravních nehod. Pro každé soutěžní družstvo byla připravena jedna simulovaná dopravní nehoda, se kterou si hasiči museli poradit a bezpečně vyprostit zraněnou osobu. Akce proběhla pod záštitou primátora statutárního města Přerova.

Zpráva z exkurze do hasičské zbrojnice s tematikou vyprošťování u dopravních nehod

Ve středu 17. května 2023 jsme absolvovali s žáky prvních ročníků návštěvu v hasičské zbrojnici v Přerově. Hasiči nám ukázali výcvikové prostory, kde trénují zásahy u dopravních nehod a získávají dovednosti potřebné pro efektivní vyprošťování. Viděli jsme různé typy speciálního vybavení, jako jsou hydraulické nůžky, rozpínače a stabilizační podpěry. Měli jsme možnost sledovat praktickou ukázku vyprošťování u simulované dopravní nehody. Po příchodu do hlavní budovy nás přivítal velitel, který nám prezentoval činnost zbrojnice. Prohlédli jsme si hasičské zásahové vozy speciálně upravené pro vyprošťování osob.

Tato exkurze nám poskytla hlubší vhled do práce hasičů. Oceňujeme jejich profesionální přístup a ochotu riskovat své životy. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci této exkurze.

Mgr. Marchovský