AMPER 2023

Žáci třídy A3 (22. 3. 2023) a E3 (23. 3. 2023) se zúčastnili 29. mezinárodního veletrhu elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER 2023 v Brně. Své novinky zde prezentovalo 400 vystavovatelů z 24 zemí. Pro odbornou veřejnost byl připraven doprovodný program v oblasti automatizace a digitalizace, energetiky, e-mobility a smart city.

E3 23. 3. 2023

A3 22. 3. 2023

Žáci měli za úkol napsat zprávu z exkurze, která měla obsahovat popis tří vystavovatelů, a doplnit ji fotografiemi.

Jan Krésa napsal:

Za mě nejzajímavější prezentační stánek měla firma TapHome. Zaměřuje se na snadno ovladatelnou inteligentní domácnost. Předvádějící mi kompletně popsal, jak celý systém funguje a probrali jsme i rozdíly oproti konkurenčnímu Loxone, který znám více. Systém se skládá z centrální řídící jednotky, na kterou lze připojit libovolný počet I/O modulů a podporuje celou řadu protokolů. Celý systém lze nastavit velmi jednoduše pomocí aplikace (pro Windows, Linux, iOS aj.), ale zároveň je zde možnost pro vlastní nastavení pomocí skriptů či logických funkcí.

Victron Energy nabízí kompletní řešení pro fotovoltaické systémy od střídačů až po samotné baterie.

Byl zde i malý stánek s různými součástkami pro bastlíře na hobby projekty. Ve srovnání s malou návštěvností v loňském roce svědčily letos dlouhé fronty před stánky o velkém zájmu návštěvníků.

https://www.amper.cz/