Výlet do Prahy E4, L4

Ve dnech 19. až 21. září 2022 se konečně uskutečnil všemi žáky dlouho očekávaný výlet do Prahy. Do stanice Praha hlavní nádraží jsme přijeli LEO expressem před polednem. Po obědě jsme přes Václavské náměstí zamířili na prohlídku Národního muzea. Byly zde velmi zajímavé expozice, např. v přírodovědné části jsme obdivovali obřího plejtváka měřícího přes 22 metrů. Opravdu působivou atmosféru měly sály doplněné světelnými a zvukovými efekty.

Velkým zpestřením na výletě byla plavba na loďce po řece Vltavě, prohlídka Stavovského divadla a procházka po Karlově mostě. Poslední den našeho pobytu v Praze jsme se zastavili na Vyšehradě. Přestože počasí moc nepřálo, panoramata z Vyšehradu byla dechberoucí. Využili jsme zde možnosti navštívit i hřbitov, kde jsou uloženy ostatky známých osobností.

Komu nestačily prohlídky Prahou za světla, měl možnost si ji ještě projít v nočních hodinách. Vidět Prahu za tmy byl zcela jiný zážitek. Ulice osvětlovaly pouliční lampy a na známé památky, např. sochu sv. Václava na Václavském náměstí, svítily reflektory ze všech stran.

V Praze jsme také využili možnosti zajít si na večerní divadelní představení. V Divadle na Vinohradech se právě hrál Revizor. Výstupy herců byly úžasné, stejně tak i jejich kostýmy. Navíc v této satirické komedii režisér zvolil neobvyklý styl hudby, není tedy divu, že Revizor sklidil úspěch doprovázený obrovským potleskem.

Ve volných chvílích žáci, kteří se nebáli vydat na objevování i těch nejzazších koutů Prahy sami, vyrazili do restaurací se specialitami nejen české, ale i mezinárodní kuchyně. Ostatní zamířili do nákupních center nakoupit dárky pro sebe nebo svou rodinu.

Výlet do Prahy se vydařil, a i když nám počasí tolik nepřálo, máme na co vzpomínat.

Radim Jakeš, L4